Σε διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη, η κατάργηση των δικαστικών προσωρινών διαταγών και των ασφαλιστικών μέτρων, που επέτρεπαν στους συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα ισχύει εφόσον η κύρια αγωγή δεν εκδικάζεται εντός εννέα μηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός εννέα μηνών.

Σε ερώτηση αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πάντως, το ζήτημα θα πρέπει να έχει διευκρινιστεί πλήρως μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 θα πραγματοποιηθεί και Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκάλεσε, όπως δήλωσε νωρίτερα, όχι ένα σχέδιο από τον κ. Μανιτάκη, αλλά «ένα σχέδιο που έλαβε από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης», που προέβλεπε την έξοδο χιλιάδων συμβασιούχων, κυρίως των ΟΤΑ, που έχουν επιστρέψει μετά από προσωρινές διαταγές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook