Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ , τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και μαθητικά μουσικά σχήματα Λυκείων της πόλης μας  στον  προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων, το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 18.00 το απόγευμα .

 Οι μαθητές  της πόλης δραστηριοποιούνται  και μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε δράσεις  κοινωνικής αλληλεγγύης επικοινωνούν με την τοπική κοινωνία  και δηλώνουν έμπρακτα  την  συμπαράσταση   τους   στον  συνάνθρωπο που χρειάζεται την στήριξη μας. 

«Έτσι δημιουργείται ένα σχολείο  ανοιχτό στην κοινωνία, που πέρα από την παροχή παιδείας,  γνώσης, πληροφόρησης ,  ενθαρρύνει τη συλλογική  και γόνιμη προσπάθεια, ενισχύοντας  τον ''κοινωνικό ρόλο '' του σχολείου με δραστηριότητες ανθρωπιστικού  περιεχομένου » ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων , Μανώλης Σκουλάκης.

H αρμόδια αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας  κα  Χρυσούλα Χατζηδάκη από την πλευρά της  συνεχάρη τους μαθητές  και   εξήρε  την ανθρωπιστική  λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας  που αποδεικνύει ότι το σχολείο μπορεί και είναι χώρος δράσης και  ενεργητικής  συνεργασίας καθηγητών, μαθητών, γονέων και άλλων κοινωνικών φορέων συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην κοινωνική πραγματικότητα.


Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, στο Κοινωνικό Φαρμακείο-Ιατρείο και στο Σύλλογο “Ορίζοντας”, με τιμή εισόδου 3€.