Μετά τις αντιδράσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τη διάταξη που προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%, τελικώς η διάταξη αυτή αποσύρεται.

Νωρίτερα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη σύσκεψη με τον κ. Βρούτση ειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο για την συγκεκριμένη διάταξη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τότε αποσυρθεί αμέσως καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για νέα μείωση συντάξεων.

Η εν λόγω διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το πιθανότερο σήμερα στη Βουλή, προέβλεπε τη μείωση έως 35% των συντάξεων που θα καταβάλλονταν εφεξής σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Η ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) τόνισε ότι αφού δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο, προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού στους νέους συνταξιούχους αλλά και σε όσους προέρχοται από το πρώην ΤΕΒΕ.

Το μέτρο δεν θα τεθεί τελικώς σε εφαρμογή όπως ήταν προγραμματισμένο μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή όπου οι περικοπές θα αφορούν στα υψηλά κλιμάκια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook