Ο Δήμος Χανίων συνεχίζοντας τις  εκδηλώσεις  πολιτιστικών ανταλλαγών με άλλες χώρες,  διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο \’\’Μουσικές Αλχημείες \’\’  την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός  που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χανίων με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ., το Γαλλικό Προξενείο Χανίων και τον Ελληνο -Γαλλικό Σύλλογο τόνισε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου στο ΚΑΜ.

Οι Σολίστ, Δημητρία Σεβαστού  σολίστας και μέλος της συμφωνικής ορχήστρας  της Opera de Paris και η  Βαρβάρα Γύρα  – Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων VIII θα μας ταξιδέψουν με την  μουσική τους  ανέφερε ο κος Λειψάκης   ενώ πρόσθεσε ότι η συναυλία θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν  ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. -Κ.Α.Μ. , κος Νίκος Βλαζάκης και η Πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου κα Στέλλα Κουτσουπάκη.

“Στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και  την πολιτισμική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών χωρών” ανέφερε ο κος Βλαζάκης .

Η κα Κουτσουπάκη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι από την Αναγεννησιακή  και Μπαρόκ Μουσική του Dowland και Μπαχ έως την σύγχρονη  μουσική του Bartok του Ibert μέχρι και τους Λατίνους συνθέτες  Cardoso, Ματσάντο και Astor Piazzolla.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook