\"\"

Μια ημέρα μετά την κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου Rana Plaza στην Ντάκα του Μπαγκλαντές και τα συνεργεία διάσωσης δεν σταματούν να ανοίγουν ορύγματα μέσα σε βουνά από μπάζα, αναζητώντας άτομα που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα.

\"\"

Ήδη ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 200 οι δε τραυματίες ξεπερνούν τους 1.400, με πάρα πολλούς από αυτούς να βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κτιριακό μπλοκ ξεπερνούσαν τους 2.500 με τους υπόλοιπους που υπήρχαν μέσα σε αυτό ως πελάτες ή συνεργάτες, να διπλασιάζουν τον αριθμό αυτό.

\"\"

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής, οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου κτηρίου, είχαν υποβάλει έκθεση με την οποία βεβαιωνόταν πως το συγκεκριμένο κατασκεύασμα ήταν «απολύτως ασφαλές».

\"\"

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μπαγκλαντές είναι εξαιρετικά «επιρρεπές» σε τέτοιου είδους δυστυχήματα, καθώς, τα περισσότερα από τα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι διάφορες βιοτεχνίες ενδυμάτων βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση μ\’ αυτό που κατέρρευσε ενώ κάθε άλλη προδιαγραφή που να προστατεύει -έστω και στοιχειωδώς- την ασφάλεια των εργατών, είναι κάτι το οποίο δείχνει πως δεν απασχολεί ιδιαίτερα κανένα, αφού το εργατικό προσωπικό στη συγκεκριμένη χώρα είναι περισσότερο αναλώσιμο κι από τις ίδιες τις μηχανές παραγωγής. Και αυτός φυσικά είναι και ένας λόγος για τον οποίο η χώρα «καταφέρνει» να έχει …ανταγωνιστικές τιμές στα προϊόντα της.

\"\"

Ήδη η τραγωδία του Rana Plaza η οποία δεν έχει ακόμη λάβει τέλος, έχει προβληματίσει έντονα πάνω σε αυτό το θέμα τις πολύ γνωστές μεγάλες δυτικές εταιρείες ενδυμάτων και αθλητικών υποδημάτων, καθώς, η ακόρεστη επιθυμία τους για όλο και μεγαλύτερο κέρδος δείχνει να είναι η μόνη υπεύθυνη για το ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στη συγκεκριμένη χώρα, παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, εργαζόμενοι σε συνθήκες που ένας ευρωπαίος ή δυτικός δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook