Επαναφέρει το θέμα του Ειρηνοδικείου Βιάννου, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας την επαναλειτουργία του, με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά διαβιβάζοντας και επιστολή του Δημάρχου, κ. Παύλου Μπαριτάκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «η πρόσφατη παύση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να μεταβαίνουν στο αμέσως πλησιέστερο Ειρηνοδικείο Καστελίου».

Στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Προγράμματος «Καλλικράτης» ο Δήμος παρέμεινε αυτόνομος (λόγω ορεινότητας) και ενώ προβλεπόταν ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα στο Δήμο το σύνολο των Δημόσιων υπηρεσιών, διεκόπη οριστικά η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Βιάννου. Τον Αύγουστο του 2012 υπήρξε η δέσμευση, από τον Υπουργό, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ότι θα παραμείνει το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο στη Βιάννο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι σήμερα.

 

«Το Ειρηνοδικείου Βιάννου που είναι ένα από τα αρχαιότερα Ειρηνοδικεία της Ελλάδας, έχει σταματήσει τη λειτουργία του και οι κάτοικοι της Βιάννου είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Ειρηνοδικείο Καστελίου για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, μια απόστασης 70 και πλέον χιλιομέτρων», υπογραμμίζει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Πρέπει να επισημανθεί ότι οι κτιριακές υποδομές, αλλά και οι γενικότερες αντικειμενικές προϋποθέσεις είναι καλύτερες, από εκείνες του Καστελίου, για τη σωστή απονομή  της δικαιοσύνης, αλλά και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας, όσων έχουν να επιλύσουν δικαστικές διαφορές.       

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook