Για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Προανακριτική Επιτροπή.

Και οι δύο χρησιμοποίησαν πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψε και άλλο φραστικό επεισόδιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνι Γεωργιάδη από την ΝΔ.

Η αρχή έγινε όταν η κ. Κωνσταντοπούλου εγκάλεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη γιατί δεν έχει εντοπίσει ακόμα τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και δεν του έχει απευθύνει επίσημη κλήτευση για να καταθέσει αυτοπροσώπως στην επιτροπή.

Αναλυτικά ο διάλογος:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είχαμε πει από την προηγούμενη Πέμπτη να το κάνετε. Γιατί δεν το κάνατε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ: Ντα-ντα θα με κάνετε; Δεν το ξανακάνω! Δεν το ξανακάνω! Εντάξει, συγχωρείστε με, κυρία μου!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς έχετε άλλα πράγματα στο μυαλό σας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Συγχωρείστε με δεν το ξανακάνω. Μην με ξαναδείρετε!

Στην συνέχεια τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο όταν ο πρόεδρος της επιτροπής έδωσε οδηγίες στον υπάλληλο της Βουλής να εντοπίσει τον επιχειρηματία μέσω των πενταψήφιων αριθμών που δίνουν πληροφορίες για τους τηλεφωνικούς καταλόγους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Μακρή, σας παρακαλώ, πηγαίνετε στο γραφείο σας. Θα χρησιμοποιήσετε το 11880, το 11888, το 11850. Εγώ δεν έχω το τηλέφωνο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Τον ΕΟΠΥΥ τον χρειάζεστε, εσείς, κυρία συνάδελφε - είναι προφανές - και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ που όλα τα Κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να εξευτελίζετε το θεσμό του Προέδρου της Επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν είπα παρά αυτό που λέει όλος ο κόσμος.

Έντονο διάλογο είχαν και η κ. Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Ρήγα. "Είστε εντελώς άγονος", είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο συνάδελφος της του ΠΑΣΟΚ: "Μην κάνετε σεξιστικά υπονοούμενα".

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: Να πας σε ψυχίατρο

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή αιχμές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής συγγενικών προσώπων του βουλευτή της ΝΔ στη λίστα Λαγκάρντ.

"Ποια νομίζετε ότι είστε, επιτέλους; Γυρίζει και λέει τρεις φορές ότι "καλύπτετε συμφέροντα, είστε μέσα στη λίστα, έχετε λόγο να τους καλύπτετε αμφισβητώ την ηθική σας" και θέλετε να καθόμαστε να την ακούμε κιόλας; της απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

"Μην παραφέρεστε κύριε, ποιος είστε;" ανταπάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Γεωργιάδη να της λέει φανερά εκνευρισμένος: "Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο".

"Οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν τα συγκεκριμένα μέλη της Επιτροπής χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη και το επίπεδό τους, τον τρόπο σκέψης και τη στάθμη τους. Είναι ενδεικτικά του πανικού στον οποίο βρίσκονται καθώς και της διάθεσης συκοφαντίας και λασπολογίας εκείνων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους", συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής της ΝΔ της απάντησε:

"Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου τον άφησα να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες προσβολές της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Της επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς, είναι άξια κοινού χλευασμού , όπως ήδη συμβαίνει" κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

news247.gr