Τέλος στην αφαίρεση του τοπικού λίπους με την μορφή της λιποαναρρόφησης, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, βάζει η επαναστατική θεραπεία κρυολιπόλυση (FAT FREEZE SYSTEM).

Η κρυολιπόλυση αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει, με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωσή τους. Η νέα μέθοδος δίνει θαυμάσια αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια.

«Η κρυολιπόλυση αναπτύχθηκε από ερευνητές των εργαστηριών της Biotec Italia και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι θεαματικά» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός δρ Αθανάσιος Αθανασίου.

«Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει πιστοποιηθεί - μεταξύ άλλων - από κλινικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, αυτό του Harvard και της Massachusetts» προσθέτει.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται με το μηχάνημα FusioMed Ice Duo, το οποίο διαθέτει δύο εξελιγμένες κεφαλές, οι οποίες δημιουργούν υποπίεση, έλκοντας (περικλείοντας) σε έναν κώδωνα την περιοχή του τοπικού λίπους. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια διαδοχική διαδικασία έντονης θέρμανσης με RF (Bipolar Radiofrequency 60 OC ) και έντονης ψύξης (-10 οC έως -15οC), που είναι σε θέση να επιδράσουν μόνο στα κύτταρα του λίπους της περιοχής όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δεν αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση, η μέθοδος του «παγώματος» του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του.

Κατά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα στο σημείο εφαρμογής ψύχονται, με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον δρ Αθανασίου, ο ασθενής στην αρχή έχει την αίσθηση της έντονης ψύξης αλλά και της έλξης, κάτι όμως που υποχωρεί έπειτα από 2-3 λεπτά.

Πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης

Η νέα μέθοδος προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως:

- είναι μη επεμβατική, χωρίς νυστέρι και αναισθησία

- είναι ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες

- έχει ορατή & άμεση μείωση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια

- δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά

- δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές

- σε αντίθεση με άλλα συστήματα κρυολιπόλυσης, το FusioMed Ice Duo μπορεί να εφαρμοσθεί σε δύο περιοχές ταυτόχρονα, ενώ απαιτεί τον μισό χρόνο θεραπείας

- η θεραπεία εφαρμόζεται στον χώρο του ιατρείου και χρειάζονται από μία μέχρι τρεις συνεδρίες

- το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

Το FusioMed Ice Duo έχει τα αντίστοιχα λειτουργικά προγράμματα, ώστε η ενέργεια να διεισδύει βαθιά νεκρώνοντας τα λιποκύτταρα σε περιοχές με εντονότερο πρόβλημα, ενώ δίνει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε μικρότερα προβλήματα τοπικού λίπους, κάνοντας ένα είδος φυσικής γλυπτικής και σύσφιγξης του σώματος.

Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί χωρίς περιορισμούς με σωματική άσκηση, αλλά και άλλες τυχόν θεραπείες που έχουν επιλεγεί από τον θεράποντα ιατρό.

Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί είναι αυτές όπου συγκεντρώνεται κυρίως το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια.

Υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι τα άτομα που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζουν πρόβλημα εναπόθεσης τοπικού λίπους που τους ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

zougla.gr