Η κίνηση ενεργών εθελοντών πολιτών Minoistas σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 11:30 π.μ, στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (είσοδος από την Πλ.Ελευθερίας) να έλθετε και να γνωρίσετε από κοντά όσα θέλετε να μάθετε για την ιστορία γύρω των αλευρόμυλων Καστρινάκη. Η ξενάγηση αυτή, η οποία είναι ελεύθερη για το κοινό, είναι η πρώτη από το σύνολο των επισκέψεων και σε άλλα βιομηχανικά κτίρια στην πόλη μας.

\”Η αγάπη μας για το παλιό Ηράκλειο και δη για τα βιομηχανικά κτίρια, μας ώθησε στην ανάγκη να ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας με την βοήθεια του καλού μας φίλου κ. Στέλιου Καστρινάκη, ξεκινώντας πρώτα από την στοά της πύλης του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Ελευθερίας με την παρουσίαση φωτογραφιών και στην συνέχεια με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση γύρω από τους αλευρόμυλους Καστρινάκη (μέσα στο σημερινό δημοτικό Parking).

Ο αλευρόμυλος ήταν και είναι ένα μεγάλο επιβλητικό κτήριο, που τροφοδοτούσε για δεκαετίες ολόκληρες (1896 – 1976) με αλεύρι ολόκληρη την Κρήτη. Δεκαετίες ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook