Από το γερμανικό περιοδικό Motorrad προέρχονται αυτές οι πρώτες φωτογραφίες του KTM 1290 SuperDuke R στο δρόμο. Πρόκειται για ένα «μουλάρι» εξέλιξης που διαφέρει αρκετά από το πρωτότυπο που είδαμε στις εκθέσεις.

Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και ελέγχων, οδηγούμενη στους δρόμους των Καναρίων Νήσων.

Χωρίς το απαραίτητο φινίρισμα της παραγωγής καθώς η επιφάνεια του ψαλιδιού είναι ακατέργαστη, το ντεπόζιτο διαστολής ψυκτικού υγρού είναι εκτεθειμένο στην παραμικρή πτώση.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν αρκετές από τις αλλαγές που θα φέρει το R, προκειμένου το πανάκριβο εκθεσιακό πρωτότυπο να μετατραπεί σε ένα ακριβό -αλλά τελικά προσιτό σε ικανό αριθμό αγοραστών- μοντέλο, με ουσιαστικές προοπτικές πωλήσεων.Το πρωτότυπο φορούσε αναρτήσεις επιπέδου GP με εξωτερικό ρεζερβουάρ αερίου, ένα μικροσκοπικό φανάρι και εξατμίσεις 2 σε 2. Η φωτογραφημένη μοτοσυκλέτα φορά κορυφαίες αλλά «συμβατικές» αναρτήσεις της WP (χωρίς υποβοήθηση αερίου), εξάτμιση 2 σε 1 με το τελικό στο πλάι, μια μεγαλύτερη σέλα, προβολέα «παραγωγής» ίδιον με κείνον του Duke 390.

Δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει το ατσάλινο πλαίσιο-χωροδικτύωμα και οι τροχοί, ενώ για πρώτη φορά σε ΚΤΜ θα βγει στην παραγωγή μονόμπρατσο ψαλίδι. Τα φρένα φορούν μονομπλόκ ακτινικές δαγκάνες της Brembo.Στο πρωτότυπο γινόταν λόγος για 180 ίππους από τον κινητήρα (προέρχεται από το RC8), αλλά οι συντάκτες του Motorrrad αναφέρουν ότι η τελική ιπποδύναμη θα κυμαίνεται γύρω στους 160 ίππους, τιμή πιο ρεαλιστική, έστω και μόνον επειδή μεγαλύτερη απλά δεν έχει νόημα σε μια γυμνή μοτοσυκλέτα, με την ανάλογη στάση σώματος.

Το SuperDuke R θα φέρει traction control και κατά φυσικά ABS όπως και το υπόλοιπο πακέτο που εμφανίστηκε στα Adventure 1190, με προγράμματα απόδοσης. Αναμένεται να παρουσιαστεί στην φετινή έκθεση Intermot ή εκείνη του Μιλάνου, 7 με 13 Νοεμβρίου.newsbeast.gr