Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δήμου Χανίων ( Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Γραφείο Τουρισμού) σε συνεργασία με την ομάδα “Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού”, οι οποίοι αναζητούν χώρους εντός των εμπορικών καταστημάτων οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.

Στόχος της νέας δράσης είναι η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα με ειδικό πληροφοριακό σήμα (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα, να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Προδιαγραφές:

1. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες/αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο προϋπάρχων χώρος που διαθέτει η κάθε επιχείρηση σε μορφή σαλονιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους επισκέπτες.
2. Στον εν λόγω χώρο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.
3. Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο όπου δεν γίνεται χρήση βαφών, λακ, πιστολάκι. κ.α.
4. Να είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι φιλικοί προς το θηλασμό με το σύνθημα «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».

Παρακαλούμε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσουν με το Εμπορικό Σύλλογο έως τις 15 Μαΐου 2013, συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο – συμμετοχής, για να συμπεριληφθούν και επίσημα στην προσπάθεια αυτή.

Μετά την δήλωση συμμετοχής θα υπάρξει αυτοψία του χώρου, από τους φορείς που διοργανώνουν τη δράση αυτή και διάθεση του ειδικού αυτοκόλλητου ως πιστοποιημένο σημείο μητρικού θηλασμού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : (ΤΗΛ Κ ΦΑΞ ) 28210-43028 / [email protected] / ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 4 ,ΜΕΓΑΡΟ ΕΒΕΧ 3ος οροφος .