Με γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου να παιανίζει τον Εωθινό θα ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7 το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση των Σημαιών Ελλάδας, Ην. Βασιλείου, Ρωσίας, Γαλλίας και Ιταλίας στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου 1898 στην πλατεία Αγίου Τίτου. 

Στις 09:30 πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου . (φωτό 1).

Στις 10:15 θα πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης Στεφάνων στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων Χριστιανών του Ηρακλείου στην πλατεία του Αγίου Τίτου. (φωτό 2,3)

Στις 11 δόθηκε Μουσική Συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και θα ακολούθησε ομιλία από τον Αντώνη Χουρδάκη , Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Στις 20:00 θα γίνει η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. 

Θα ακολουθήσει συναυλία από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.