Την απόφαση να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» για την δημιουργία υδατοδρόμιου στο λιμάνι του Ρεθύμνου, έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μίνωας Αλεφαντινός για τις επαφές με τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεφαντινός στο Flashnews.gr, εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» τον επισκέφθηκαν και του εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για δρομολόγηση υδροπλάνων τα οποία θα συνδέουν το Ρέθυμνο με νησιά του νότιου Αιγαίου, την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

«Σήμερα ενημέρωσα τα μέλη του συμβουλίου για την συζήτηση με την εταιρεία και αποφασίσαμε κατ’αρχάς πως είμαστε θετικοί στο να αναθέσουμε στην εταιρεία να υποβάλλει φάκελο για την αδειοδότηση και να προικίσουμε το λιμάνι μας και με αυτή την δραστηριότητα» είπε ο κ. Αλεφαντινός.

Σύμφωνα με τα στελέχη της «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» η λιμενολεκάνη του Ρεθύμνου είναι ιδανική για την προσγείωση και απογείωση των υδροπλάνων.

Να σημειωθεί πως η δρομολόγηση των υδροπλάνων αφενός θα αξιοποιήσει το λιμάνι του Ρεθύμνου και αφετέρου θα προσφέρει μια συγκοινωνιακή διέξοδο μετά το «ναυάγιο» της δρομολόγησης επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Flashnews.gr