Τα σωστικά συνεργεία περίμεναν να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο βουνό Steens του νοτιοανατολικού Όρεγκον για να μπορέσει το αεροσκάφος να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό εφήβου από την Οκλαχόμα που εξαφανίστηκε στη βραχώδη περιοχή…

Μέχρι τώρα, κανείς δεν ξέρει αν ο 19χρονος Dustin Self χάθηκε ή αποφάσισε συνειδητά να αποτραβηχτεί από τον πολιτισμό.

Η μητέρα του, Tammy Self, παρατηρεί σχετικά: «Μας ενημέρωσε ότι θα λείψει για μερικούς μήνες και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, δεν ξέρουμε αν πρέπει να ανησυχήσουμε ή όχι».

\"\"

Οι Αρχές έχουν ήδη χτενίσει τη χιονισμένη ορεινή περιοχή, όταν δασοφύλακας βρήκε το φορτηγάκι του νεαρού στους πρόποδες του βουνού.

Ο Self είχε σκοπό να επισκεφτεί τους καταρράκτες του Klamath, ισχυρίζεται η σύντροφός του, ενώ είχε κάνει λόγο και για ενδεχόμενη προσχώρησή του σε θρησκευτική σέχτα. Η ίδια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 19χρονο και της είπε ότι το GPS του τον είχε οδηγήσει λανθασμένα στην ορεινή περιοχή του Steens Mountain.

\"\"

Η μητέρα του αναφέρει ότι ο γιος της εμπνεύστηκε το ταξίδι του από το βιογραφικό φιλμ του 2007 «Into the Wild» («Ταξίδι στην Άγρια Φύση»), με σκηνοθέτη τον Σον Πεν, στο οποίο ο πρωταγωνιστής εγκαταλείπει υπάρχοντα και καριέρα για να περιπλανηθεί στις εσχατιές της Αλάσκα.

Η Self δηλώνει ότι ο Dustin κουβαλούσε μαζί του προμήθειες και εξοπλισμό για επιβίωση στη φύση: από sleeping bag, χοντρά ρούχα και ορειβατικά παπούτσια μέχρι κονσέρβες και μαχαίρια, την ίδια στιγμή που είχε περάσει τον τελευταίο καιρό διαβάζοντας για τρόπους επιβίωσης στην ύπαιθρο.

\"\"

Έναν μήνα μάλιστα πριν, ο πατέρας του 19χρονου δήλωσε την εξαφάνιση του γιου του στην αστυνομία, με την κοπέλα του να ισχυρίζεται ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την ενημέρωσε ότι είχε χαθεί.

Μέχρι τώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν αποβεί άκαρπες, με μόνο στοιχείο να παραμένει το εγκαταλειμμένο φορτηγάκι του…

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook