Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι μετά απο μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του η αλυσίδα σούπερ μάρκετ \”Μαρινόπουλος\” (δείτε εδώ).

\”Μας εκβιάζουν οι πολυεθνικές για να πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές\” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr ενώ ζήτησε από τους καταναλωτές να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν εξακολουθήσουν να ισχύσουν οι προσφορές που στην ουσία έχουν οδηγήσει τον κτηνοτροφικό κόσμο σε απόγνωση ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι οι να \”θάβουν\” την ντόπια παραγωγή και να προωθούνται τα ξένα προϊόντα, επεσήμανε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Σημειώνεται ότι για λίγη ώρα έξω από το κατάστημα της Carrefour στις Μουρνιές επικράτησε αναστάτωση καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένοι κτηνοτρόφοι οι οποίοι επιχείρησαν να αποκλείσουν το κατάστημα με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους αποτρέψουν και να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Η σύλληψη του προέδρου

Εν όψει της εορτής του Πάσχα, ο σύλλογος κτηνοτρόφων με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει απο το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ να μην κάνει εξευτελιστικές προσφορές στα αρνιά σε μιαν προσπάθεια να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να κρατήσουν τις τιμές σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων στο Flashnews.gr, χθες το απόγευμα πήγε απο το σούπερ μάρκετ και τους υπενθύμισε την απόφαση του συλλόγου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πράγματι σήμερα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι προγραμμάτισαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του καταστήματος που βρίσκεται στον δρόμο Χανίων – Μουρνιών.

Ο κ. Σταυριανουδάκης πήγε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ξαφνικά αστυνομικοί που ήταν εκεί τον συνέλαβαν και τον οδήγησης στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων καθώς η επιχείρηση υπέβαλλε εναντίον του μήνυση για απειλή.

\”Βρισκόμαστε σε απόγνωση και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, εαν κάποιοι κάνουν προσφορές σε εξευτελιστικές τιμές\” είπε ο κ. Σταυριανουδάκης στο Flashnews.gr, μέσα απο το Αστυνομικό Τμήμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook