Αύξηση κατά 862 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Την ίδια στιγμή το 24% των υπόχρεων για ΦΠΑ εξακολουθεί να μην υποβάλλει δήλωση στην εφορία, που σημαίνει ότι δεν καταβάλλει και τον φόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ανήλθε σε 2,178 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, από 1,316 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση για την εξόφλησή τους (σε έως 12 δόσεις ή και 24 δόσεις αν διαπιστώνεται αδυναμία του οφειλέτη).

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο (παλαιές οφειλές έως 31.12.2012 και νέες) ανήλθε σε 55,103 δισ. ευρώ, έναντι 55,307 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα όπως προκύπτει από τα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του έτους από τις υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών υποβλήθηκαν 2.378 μηνυτήριες αναφορές για αδικήματα φοροδιαφυγής καθώς και 1.446 αναφορές προς την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


news247.gr