\”Ο Μητσοτάκης έσωσε τον Αντρέα δύο φορές από βίαιη προσαγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία είχε διατάξει ο Βασίλης Κόκκινος\”.

Αυτό υποστήριξε ο πρώην υπουργός Γ. Καψής στην εκπομπή της ΝΕΤ\”Η άλλη όψη\”. Ο κ. Καψής αναφέρθηκε σε άγνωστη πτυχή της βεντέτας ανάμεσα στους δύο άντρες η οποία κατέληξε στο Ειδικό Δικαστήριο, για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ο κ. Καψής μίλησε στο δημοσιογράφο της ΝΕΤ, Μ. Κοτάκη με αφορμή το νέο βιβλίο του που έχει τίτλο \”Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα\”, το οποίο εστιάζει στην υπόθεση της δίκης του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ας σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κόκκινος ήταν πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου που δίκασε και αθώωσε τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αρνήθηκε να εμφανιστεί στη δίκη, την οποία κατήγγειλε ως γελοίο πολιτικό θέατρο.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως ο Βασίλης Κόκκινος μίλησε και στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, στον οποίον είπε:

\”Δεν θα τον καταδικάσουμε τον Αντρέα, θα τον αθωώσουμε με 7-6 για να του μείνει η ρετσινιά\”, φέρεται να είπε ο κ. Κόκκινος.

Για την ιστορία υπενθυμίζεται πως το 1988 ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο Κοσκωτά στο οποίο κατηγορήθηκαν ότι ενεπλάκησαν στελέχη της τότε κυβέρνησης, αλλά και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του ως μια συνωμοσία των \”σκοτεινών αντιδραστικών δυνάμεων\” και των \”ξένων κύκλων\” για να \”αποσταθεροποιήσουν\” την Ελλάδα.

Έρχεται η περίοδος της συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, όταν οι βουλευτές της ΝΔ και του Συνασπισμού παραπέμπουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο όμως τελικά τον αθωώνει έστω και οριακά για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ (ΚΥΠ).

Η δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά άρχισε στις 16 Μαρτίου 1991 και δεν παρέστη ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, καταγγέλλοντάς την ως μεθόδευση των πολιτικών του αντιπάλων και σκευωρία εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook