Επίθεση κατά της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του προέδρου της κ. Γεωργίου Καββαθά εξαπολύει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων  Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), με αφορμή το περιεχόμενο της πρόσφατης παρέμβασης της ΓΣΕΒΕΕ επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ΣΕΕΔΔΕ κάνει λόγο για «συντεχνίες και συγκαλυμμένα συμφέροντα, που στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει η ΓΣΕΒΕΕ χρησιμοποιεί διαπραγματευτικά έναν ολόκληρο κλάδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο οποίος έχει πληγεί βαρύτατα από την κρίση και δίνει το δικό του αγώνα επιβίωσης».

Τονίζει επίσης ότι «τα τουριστικά καταλύματα για τα οποία κάνει αναφορά η ΓΣΕΒΕΕ δεν λειτουργούν αποκλειστικά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην απομακρυσμένη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα», ενισχύοντας τις κατά τόπου οικονομίες (άρα και τις επιχειρήσεις – μέλη της ΓΣΕΒΕΕ), ενώ όσον αφορά στα εισοδήματά τους περιορίζονται στους τέσσερις μήνες κατ\’ έτος, γεγονός το οποίο συνεπάγεται αδυναμία απόδοσης, από την πλειονότητα τουλάχιστον των μελών της, των αυξημένων εισφορών προς τον ΟΑΕΕ.

Τέλος κατηγορεί τη ΓΣΕΒΕΕ ότι «ενώ κόπτεται δημόσια για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος, δεν αναφέρεται πουθενά στα πρόσφατα στοιχεία του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οποία οι μισές από τις επιχειρήσεις του κλάδου της κρατούν τα σκήπτρα στην απασχόληση ανασφάλιστου προσωπικού!»

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook