Στο βήμα του μάρτυρα, στην αίθουσα του Μ.Ο.Δ. Πειραιά, ένας αστυνομικός βουρκωμένος απαντά στις ερωτήσεις της δικαστικής έδρας και των συνηγόρων, για τα γεγονότα την ημέρα της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του παιδεραστή Σειραγάκη.

Δικαστές και ένορκοι παγώνουν με την περιγραφή του μάρτυρα. Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής διακατέχονται από ρίγος. Οι αστυνομικοί που φρουρούν τον κατηγορούμενο παιδεραστή ανατριχιάζουν από όσα λέει ο μάρτυρας-αστυνομικός.

Κι όμως, ο Σειραγάκης ακόμα και εκείνη την στιγμή επιβεβαιώνει την κτηνωδία του.

Στρέφεται στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, γελάει και τους λέει χαιρέκακα, ειρωνικά ότι δεν έχουν το βίντεο από την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

Γεγονός που χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση στο ΜΟΔ Πειραιά.

Βέβαια, κατά την ανάγνωση των εγγράφων το περιεχόμενο κάποιων εξ αυτών συγκλόνισαν δικαστές, ενόρκους, συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής αλλά ακόμα και τους αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με τη φρούρησή του και τη φρούρηση της Δικαστικής αίθουσας.

Χθες, ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Τον κατάλογο των μαρτύρων έκλεισαν έξι αστυνομικοί. Πέντε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτοι ανήκαν στην ομάδα παρακολούθησης του παιδεραστή Σειραγάκη επί μήνες, με εντολή του διοικητή τους, μετά τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία τους, μέχρι και την αυτόφωρη σύλληψή του την 1η Δεκεμβρίου 2011. Ο τελευταίος αστυνομικός-μάρτυρας, ήταν εκείνος που εξέτασε τους υπολογιστές του παιδεραστή μετά την κατάσχεσή τους από το σπίτι του, όπου και βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί η δίκη θα συνεχιστεί με τα αναγνωστέα έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου παιδεραστή. Αν και στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει τέσσερις μάρτυρες, χθες έκανε γνωστό στο Δικαστήριο ότι κατ’ επιθυμία του θα εξεταστούν μόνο δύο. Ένας του αδελφός και ένας ψυχίατρος τον οποίο έχει ορίσει από την διαδικασία της ανάκρισης ως πραγματογνώμονα.

Μετά τους μάρτυρες υπεράσπισης θ’ ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου, εφ’ όσον το επιτρέψει ο χρόνος.

Πάντως, γίνεται μια προσπάθεια των παραγόντων της δίκης να επισπευθεί η διαδικασία με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η δίκη άμεσα και να εκδοθεί απόφαση τη Μ. Δευτέρα. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν ξεπεραστούν κάποια υπηρεσιακά ζητήματα των δικαστών, διότι έχουν χρεωθεί και άλλες υποθέσεις που επείγουν, η απόφαση θα εκδοθεί μετά το Πάσχα με επικρατέστερη ημερομηνία την 16η Μαΐου.

rethnea.gr/Πόπη Παπαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook