«Η Μόσχα έχει εμπλακεί στις προσπάθειες απελευθέρωσης των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών που έχουν απαχθεί στη Συρία» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που ήρθαν στην δημοσιότητα για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσής τους.

Η αποστολή στη Συρία αφορούσε μέλη της επίλεκτης αντιτρομοκρατικής και ειδικής σε απελευθέρωση ομήρων Spetsgruppa \”A\” της Ρωσίας και είχε ληφθεί την επομένη κιόλας της γνωστοποίησης της απαγωγής.

Μάλιστα προειδοποίησε τους Τσετσένους απαγωγείς τους ότι η «πράξη αυτή συνιστά μεγάλο έγκλημα και οι υπεύθυνοι να σκεφτούν τις συνέπειες που θα υποστούν».

«Για μας, η απαγωγή των δύο επισκόπων στη Συρία είναι ένα μεγάλο έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπογκντάνοφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στη Βηρυττό.

«Αυτό είναι ένα θέμα που τους αφορά όλους στη Συρία, κυρίως την κοινωνία, την κυβέρνηση και φυσικά την Εκκλησία», πρόσθεσε, μετά από μια συνάντηση με ορθόδοξες οργανώσεις στο Λίβανο.

«Εμείς, το ρωσικό κράτος, στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συνέχισε ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ, «θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων στη Συρία και για την επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της Συριακής Ορθόδοξης Επισκοπής του Χαλεπίου και ο Μητροπολίτης Παύλος επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Επισκοπής της πόλης, απήχθησαν τη Δευτέρα στην περιοχή του Χαλεπίου (βόρεια), ενώ επέστρεφαν από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των μητροπόλεων αυτών.

defencenet.gr/zougla.gr-Σοφία Χρονοπούλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook