Έπειτα από τη δημοπράτηση των θεμελίων και του υπογείου από το Δήμο Φαιστού, στο Γραφείο της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώργη υπεγράφη, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και την ανάδοχου εταιρείας, η σύμβαση που αφορά την κατασκευή του ισογείου και του ορόφου του Βρεφονηπιακού Σταθμού Γαλιάς του Δήμου Φαιστού.

Ο ανάδοχος υποχρεούται αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης να εγκατασταθεί στο χώρο κατασκευής του έργου και οφείλει να το παραδώσει προς χρήση μέσα στους επόμενους 14 μήνες.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου το οποίο έχει έκταση 1165,52 τμ και το κτίριο αποτελείται από υπογειο 140τμ, ισόγειο 590τμ και όροφο 23τμ. Στο ισόγειο θα στεγαστούν τα τμήματα Νηπίων, η Κεντρική Είσοδος και ο Χώρος Αναμονής Ισογείου, ο χώρος για τα καροτσάκια, τα wc κοινού, το Δωμάτιο Ασθενείας και η κουζίνα με την αποθήκη τροφίμων και η τραπεζαρία, οι γραφειακοί χώροι και τα wc προσωπικού. Στον όροφο στεγάζονται το τμήμα Βρεφών, η κεντρική είσοδος και ο χώρος αναμονής ορόφου και οι Γραφειακοί χώροι. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 50 βρεφών και νηπίων.

Να σημειωθεί ότι, η θεμελίωση και το υπόγειο χρηματοδοτείται από Π.Δ.Ε και Σ.Α.Τ.Α ενώ το ισόγειο και ο όροφος του Βρεφονηπιακού Σταθμού, που υπογράφτηκαν, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με προϋπολογισμό 1.135.700,00 € .

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, πρέπει να ανατρέξουμε το χρόνο πίσω, όπου υπήρχε η συνολική μελέτη κατασκευής, η οποία όμως κρίθηκε άκυρη από την Ενιαία Διαχειριστική Αρχή, λόγω του ότι η χρηματοδότηση του έργου ήταν από διαφορετικές πηγές και έπρεπε η μελέτη να είναι διαχωρισμένη. Το 2010, με απόφαση του Δ.Σ. είχε εγκριθεί η συνολική μελέτη, καθώς και η οικοδομική άδεια για το κτίριο.

Με το που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, βλέποντας τα λάθη και τις παραλήψεις που είχαν γίνει, έδωσε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο, διαχωρίζοντας την μελέτη, σε δύο μέρη, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η ενεργοποίηση όλων των φορέων, σε συνδυασμό με την καλή διάθεση, δείχνουν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Μια μεγάλη προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, καθώς το έργο ήταν στο «κόκκινο» και με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε ο Δήμος Φαιστού τελικά και δεν απεντάχθηκε, αλλά αντίθετα δημοπρατήθηκε και ξεκινάει η κατασκευή του.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του ισογείου και του ορόφου του βρεφονηπιακού σταθμού στη Γαλιά, ένα έργο που εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών και έρχεται να προστεθεί στην κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικών χώρων, σύμβαση που υπογράψαμε το περασμένο καλοκαίρι. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Φαιστού βάζει τις βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή που θα εξυπηρετεί τους δημότες, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Φαιστού, δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο υλοποιώντας έργα και υποδομές που σχετίζονται με την Παιδεία, υποστηρίζοντας τις μητέρες εκείνες που έχουν ανάγκη από τέτοιες υποδομές. Η κατασκευή του έργου αυτού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από δράσεις και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Δήμο Φαιστού και στόχο έχουν την κατάρτιση και την ενημέρωση των πολιτών. Τέτοια έργα θεωρούνται αναγκαία για την περιοχή μας και χαιρόμαστε που ως Δημοτική Αρχή βοηθήσαμε φτάνοντας τα σε επίπεδο υλοποίησης τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook