Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Κέντρου Ειδικών Παιδιών \”Άγιος Σπυρίδων\” στον Κρουσώνα, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης.

Η εκδρομή των μικρών μαθητών από την Μεγάλη Βρύση, που πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία του δήμου Γόρτυνας, είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος του προγράμματος και ενεργοποιήθηκαν σε δραστηριότητες πάνω σε μακέτα – προσομείωμα Πάρκου.

Λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών το πρακτικό μέρος δεν πραγματοποιήθηκε και έτσι τα παιδιά δε γεύτηκαν την εμπειρία στα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια.

Οι υπεύθυνοι όμως του Πάρκου τα απασχόλησαν με δημιουργικές δραστηριότητες και έκαναν κατασκευές από πηλό και γκοφρέ χαρτί.

Επίσης τα παιδιά και οι συνοδοί-εκπαιδευτικοί, επισκέφτηκαν την έκθεση του Κέντρου Ειδικών Παιδιών \”Άγιος Σπυρίδων\” η οποία σχετίζεται με διακοσμητικά είδη και απαρτίζεται από χειροποίητα μικροτεχνήματα, δερματόδετες εικόνες και κεριά.

Παρόλο που το πρακτικό κομμάτι της επίσκεψης με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια δεν πραγματοποιήθηκε, οι βιωματικές ασχολίες ήταν ουσιώδεις και ιδιαίτερα αρεστές στα παιδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook