Στις 16 Μαϊου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη στο ΜΟΔ Πειραιά, οπότε και ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα αναγνωστέα έγγραφα ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας και ένας ψυχίατρος.

Ο δεύτερος μάρτυρας, ο αδερφός του παιδεραστή που ήταν ο ένας εκ των δυο μαρτύρων υπεράσπισης του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει, ο Ν.Σειραγάκης είπε ότι δεν δέχεται να εξεταστεί.

Να θυμήσουμε ότι η ατμόσφαιρα στη σημερινή διαδικασία ήταν βαριά, ενώ ο Σειραγάκης εμφανίστηκε αρκετά κυνικός. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ (εδώ)

Χθες, ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Τον κατάλογο των μαρτύρων έκλεισαν έξι αστυνομικοί. Πέντε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτοι ανήκαν στην ομάδα παρακολούθησης του παιδεραστή Σειραγάκη επί μήνες, με εντολή του διοικητή τους, μετά τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία τους, μέχρι και την αυτόφωρη σύλληψή του την 1η Δεκεμβρίου 2011. Ο τελευταίος αστυνομικός-μάρτυρας, ήταν εκείνος που εξέτασε τους υπολογιστές του παιδεραστή μετά την κατάσχεσή τους από το σπίτι του, όπου και βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί η δίκη συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου παιδεραστή. Αν και στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει τέσσερις μάρτυρες, χθες έκανε γνωστό στο Δικαστήριο ότι κατ’ επιθυμία του θα εξεταστούν μόνο δύο. Ένας του αδελφός και ένας ψυχίατρος τον οποίο έχει ορίσει από την διαδικασία της ανάκρισης ως πραγματογνώμονα.

rethnea.gr/Πόπη Παπαδάκη