Οι συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης πριν από ένα χρόνο για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματιών όπως φαίνεται ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Από ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ , όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «καθαρά χέρια» -αναδρομικός έλεγχος από το 2005-και τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποτυπώνουν τις σκοτεινές διαδρομές χρημάτων κάτω από το τραπέζι συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Το μικτό κλιμάκιο που συνέστησε ο Γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τα πόθεν έσχες 57 υπαλλήλων της διεύθυνσης.

Από τις 27 περιπτώσεις που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί 11 υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες καθώς οι καταθέσεις τους δεν ήταν αντίστοιχες με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν .

«Παρατηρήσαμε με βάση τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώσαμε απίστευτες διαφορές στον χρόνο εκτέλεσης μεταξύ διαφόρων σταδίων της διαδικασίας. Άλλες υποθέσεις διαρκούσαν 10 ημέρες και άλλες δύο τρία ή και περισσότερα χρόνια» λέει στην εφημερίδα ένας από τους επιθεωρητές.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει προκύψει είναι ότι άλλοι αξιολογητές της διεύθυνσης ήταν «χρεωμένοι» με πέντε υποθέσεις και άλλοι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με 150!

Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως λένε στελέχη του υπουργείου με το νέο επενδυτικό νόμο, πλέον , πολλά στάδια της διαδικασίας γίνονται ηλεκτρονικά

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook