Ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το νέο σφοδρό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό σ\’ αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

Δεν εντοπίστηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ\’ αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook