Επανήλθε το απόγευμα της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας. Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτό, και θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου, το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφορά σε προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Ιπποκράτους, είχε δεσμευτεί το Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών συνεργάζονται για την κοστολόγηση της τροπολογίας -και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι τη Κυριακή, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, είχε σπεύσει να απαντήσει πως «δεν μας καλύπτει η δήλωση Στουρνάρα». «Δεν φέρνουμε την πρότασή μας για την ανεργία για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει 200.000 οικογένειες» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. «Οι άνεργοι έχουν ανάγκη από πρακτικά μέτρα. Καμιά ολιγωρία δεν δικαιολογείται» είχε αναφέρει και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σημειώνεται ότι τα άλλα δύο άρθρα της πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορούν, αφενός, στη δυνατότητα υπαγωγής ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορές και, αφετέρου, στην κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων και των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν διακόψει την ασφάλισή τους.

in.gr