Δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες μετέφεραν δυο διακινητές που συνελήφθησαν στην περιοχή Σουφλίου από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οι διακινητές, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, παρέλαβαν τους λαθρομετανάστες από την περιοχή Σουφλίου με σκοπό να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα του 26χρονου Αφγανού, που μετέφερε 7 άτομα και στη συνέχεια το αυτοκίνητο του 40χρονου Αλβανού, που προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο αυτοκίνητο του Αλβανού υπήρχαν άλλοι 8 λαθρομετανάστες.

Δέκα από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις υπήκοοι Ιράκ και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το ένα όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Τα δυο ΙΧ κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

newpost.gr