Ιδανική εποχή για τουρισμό στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία κρίνει πως είναι η παρούσα, η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα “USA Today”.

Σε κύριο άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία τουριστικών πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία, οι χώρες των PIGS, αποτελούν έναν ισχυρό ανταγωνιστή πλέον, σε σχέση με τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της ηπείρου μας, ήτοι τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του τουριστικού κλάδου που επικαλείται η εφημερίδα, κάνουν λόγο για ιδιαίτερα ελκυστικά τουριστικά πακέτα, σε όλους τους τομείς, όπως τη διαμονή σε ξενοδοχείο, τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο συντάκτης του άρθρου δεν παραλείπει, πάντως, να τονίσει στους αμερικανούς ταξιδιώτες πως παρ’ όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η παρούσα οικονομική κρίση, οφείλουν να είναι προσεκτικοί στον προορισμό που θα επιλέξουν καθώς στην Πορτογαλία, η οποία «φλερτάρει με την πτώχευση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και στην Ελλάδα των «συνεχών απεργιών», μπορεί να συναντήσουν εκπλήξεις.

Προσοχή στις απεργίες!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε κάποια απεργία που θα σας καθηλώσει, καθώς οι Έλληνες έχουν απηυδήσει με τα συνεχή μέτρα λιτότητας και έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται».

Το άρθρο αναφέρεται και στις εξαιρετικά αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, λόγω και των αναταραχών στις χώρες της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ κάνει λόγο για τις άρτιες τουριστικές υποδομές σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που θα προσελκύσει αμερικανούς τουρίστες είναι το εξαιρετικό φαγητό των μεσογειακών χωρών, καθώς και το γεγονός πως τα εστιατόρια σερβίρουν δείπνο πολύ πιο αργά από όσο έχουν συνηθίσει στις ΗΠΑ.

Ο αρθογράφος παρακινεί ακόμα τους αμερικανούς τουρίστες να επισκεφθούν τις τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης, για να γνωρίσουν τα παιδιά τους τις ρίζες του αμερικανικού πολιτισμού, καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά «το νομικό μας σύστημα, το παρελθόν μας και η κουλτούρα μας, προέρχονται από την Ευρώπη. Αν θέλετε τα παιδιά σας να μάθουν το παρελθόν μας, πάρτε τα μαζί σας εκεί».

Αυτό που δεν αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πάντως, είναι ότι το ευρώ το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο ακριβό σε σχέση με το δολάριο και, προφανώς, η εξέλιξη δεν ευνοεί όσους Αμερικανούς σκέφτονται να έρθουν στην Ευρώπη…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook