Υλικά

• 1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες)
• λίγο απο το μελάνι τους
• 1 κιλό σπανάκι
• 120 ml ελαιόλαδο
• 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
• Λίγο σκόρδο
• 140 ml. ντομάτα κονκασέ
• 2 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισο
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 3-4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
• αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές, και τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και τα σωτάρουμε όλα μαζί.

Στο τέλος σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε και τον αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αφήνοντας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Ακολούθως προσθέτουμε τη ντομάτα, το μελάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το πλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο σπανάκι , και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι & πιπέρι και λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.