Βολές στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα έριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, αφήνοντας όμως πολλές αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την τροπολογία για την ανεργία.

«Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές κατά του ΥΠΟΙΚ.

«Όταν μιλά ο κ. Τσίπρας έχω τεταμένη την προσοχή μου για να δω ποια συχνότητα επιλέγει. Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά, υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις του στο εξωτερικό όπου είναι πολύ πιο συστημικός, θεσμικός, σήμερα τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμενο» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο.

Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι είναι αιχμάλωτος μιας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξης του και ότι προσβάλλει την νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Όπως είπε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θυμωμένος γιατί διαβλέπει την προοπτική της εξόδου της χώρας από την κρίση και γιατί είναι αιχμάλωτος μια αντίφασης της ίδιας της παράταξης του που δεν μπορεί να ισορροπήσει αναμέσα σε μία ευρωπαϊκή προοτπικη και μια σε μια στραγηγική έντιμη, οπως του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας πως «πρέπει να ενισχύσουμε τη συνοχή και την αποδοτικότητα της κυβέρνησης».

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο πολίτης βιώνει την ύφεση, της ανεργίας, της μείωσης των εισοδημάτων αλλά δεν βιώνει την απόλυτη καταστροφή που ήταν το εναλλακτικό σενάριο. «Μετά την εμπειρία της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα» .

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook