ΥΛΙKΑ

Μισό κιλό τσουκνίδες
4 ματσάκια μαϊντανό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί
180 ml ελαιόλαδο
100 ml λεμόνι
αλάτι

ΔΙΑΔΙKΑΣΙΑ

Αφού συλλέξουμε τις κορφές απο τις τσουκνίδες, βάζουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτα σε άφθονο νερό με λίγο αλάτι.

Παράλληλα μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερο. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τη βρασμένη τσουκνίδα.

Ρίχνουμε στο μίξερ ή στο γουδί διαδοχικά όλα τα υλικά με τελευταίο το λάδι (κλωστή) και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία και ομοιογενής κρέμα.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

* Αυτή η πολύ γευστική «πομάδα» ή dip μπορεί να συνδυαστεί άψογα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι, σε κρακεράκι ή δίπλα σε ένα ψητό ψάρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook