Σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου ολοκληρώνει την 6η σεζόν λειτουργίας της, με την προβολή της ταινίας «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» («Celui qui doit mourir»), που γύρισε ο Ζιλ Ντασέν το 1957 στην Κριτσά Λασιθίου με πλήθος σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ηθοποιών, όπως ο Πιέρ Βανέκ, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γκέρτ Φρόμπε, ο Ζαν Σερβέ και πολλοί άλλοι.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, η ταινία εκτυλίσσεται σ’ ένα ελληνικό χωριό των αρχών του 20ου αιώνα, όπου οι κάτοικοι ετοιμάζονται ν’ ανεβάσουν την ετήσια αναπαράσταση του Θείου Δράματος. Όμως η ξαφνική εγκατάσταση ξεριζωμένων από τους Τούρκους χωρικών ακριβώς έξω από το χωριό, θα δημιουργήσει σύγκρουση ανάμεσα στους πληθυσμούς.

Η ταινία θα προβληθεί στις 8 και στις 10:30 με τις γνωστές τιμές εισιτηρίων της λέσχης (6 ευρώ κανονικό και 4 ευρώ μειωμένο), ενώ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το κινηματοθέατρο «Αστόρια Cyta» θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από τις δύο προβολές στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά για την ενίσχυση της λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook