Πρώτη ενημέρωση 8:37

Δύο νεκροί, συριακής υπηκοότητας, και τουλάχιστον οκτώ αγνοούμενοι, είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων απέναντι από τη Μεθώνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στον ΒΗΜΑ 99,5 άλλοι επτά ναυτικοί περισυνελέγησαν σώοι.

Τουλάχιστον οκτώ ναυτικοί αγνοούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Το φορτηγό πλοίο «Consouth», με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα και 16 άνδρες πλήρωμα – Πολωνούς και Ρώσους κενό φορτίου συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με σημαία Νήσων Κουκ και 17 άνδρες πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Piri Reis», με αποτέλεσμα να αγνοούνται 8 ναυτικοί ενώ υπάρχει ανησυχία για τις οικολογικές επιπτώσεις από τη βύθιση του, καθώς το φορτίο που μετέφερε ήταν λίπασμα.

Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι σχετικά καλές και ευνοούν τις έρευνες.

Το «Consouth» είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα και ήταν κενό φορτίου ενώ το «Piri Reis» μετέφερε λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook