Υλικά

• 600 γρ. κολοκύθια
• 250 γραμ φέτα
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
• 100 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμο
• 200 γραμ αλεύρι
• 160 ml. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα.

Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα από τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε πιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μίγμα αλεύρι κοσκινιστό μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής ζύμη. Ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί περίπου 1 ½ ώρα.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνουμε από πάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 50 λεπτά και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει (για να κόβεται εύκολα) και σερβίρουμε