Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για την ανάδειξη νέων οργάνων και αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ. Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία)- ΕΚΗ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη και σημείωσε αύξηση σε ψήφους, ποσοστά και έδρες στα όργανα του ΕΚΗ ενώ διατήρησε την έδρα για την ΓΣΕΕ με αύξηση ψήφων και ποσοστών.

Αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα ότι η προσπάθεια που έκαναν ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσουν τις ταξικές δυνάμεις ως «απομονωμένες» και «περιχαρακωμένες» έπεσαν στο κενό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές έγιναν εσπευσμένα, με σωματεία να τρέχουν να προλάβουν ημερομηνίες προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους ενώ η προσπάθεια που έκανε η ΠΑΣΚΕ να ελέγξει απόλυτα το αποτέλεσμα φάνηκε από τις παραιτήσεις εκλεγμένων αντιπροσώπων που έφερε τις ημέρες των εκλογών (5) – εκτός από αυτές που έγιναν τις ημέρες πριν το Συνέδριο.

Από την άλλη αρνήθηκε να δεχτεί την παραίτηση συναδέλφου που απουσίαζε (σωματείο δικυκλιστών) ώστε να πάρει τη θέση του ο επόμενος εκλεγμένος ζητώντας βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής, επειδή ακριβώς δεν γνώριζε τι θα ψήφιζε ο αναπληρωματικός!

Όσο για τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για συνταξιούχους – αντιπροσώπους, πράγματι υπήρχαν : συνταξιούχος εδώ και δυο χρόνια επανεκλέγει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο αντιπρόσωπος που είχε ψηφίσει σε δυο κλαδικά σωματεία! Ενώ υπήρχαν και σωματεία που κατά τις αρχαιρεσίες τους η κατάσταση ψηφισάντων μελών ανέγραφε μόνο επώνυμο και όνομα, ούτε καν πατρώνυμο, για Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό μητρώου ΙΚΑ ….ούτε λόγος!!

Αρχαιρεσίες δηλαδή … είδα φως και μπήκα!

Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του νομού μας από αυτό το αποτέλεσμα αλλά και αυτές τις διαδικασίες είναι ένα: να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να μην αφήνουν άλλο την εργοδοσία να αχρηστεύουν το πιο δυνατό μας όπλο, τα σωματεία και την ταξική ενότητα μας.

Με μαζικοποίηση να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Ενός κινήματος που θα βάλει τέλος στις θυσίες για να βγουν αλώβητοι από την κρίση τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ενός κινήματος που θα διεκδικεί να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και όχι μια χούφτα παράσιτα, οι κεφαλαιοκράτες.

Σε αυτό το δρόμο πορευτήκαμε και σε αυτόν θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να βαδίζουμε και την επόμενη τριετία. Δεν σταματήσαμε και ούτε θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού σαν την γάγγραινα της εργοδοσίας μέσα στους εργαζόμενους.

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε καθημερινά για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εργατική- λαϊκή οικογένεια, για να γίνει πράξη η Κοινωνική Συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών που θα ανατρέψει τη δικτατορία των μονοπωλίων και θα φέρει την λαϊκή εξουσία.

Επόμενος μεγάλος σταθμός στη δράση μας η Εργατική Πρωτομαγιά. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της, κόντρα στα σχέδια των μεγαλεμπόρων για την μεταφορά της.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 10πμ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ"