Με ένα από τα κορυφαία βραβεία φωτογραφίας παγκοσμίως τιμήθηκε ο ερασιτέχνης ομογενής φωτογράφος της Μελβούρνης Βασίλης Γκέκας.

Κέρδισε το πρώτο διεθνές βραβείο φωτογραφίας του διαγωνισμού The Loupe Awards και έκτοτε ο διεθνής Τύπος ασχολείται μαζί του.

Ημερήσιες εφημερίδες στην Αυστραλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και ειδικά περιοδικά παρουσιάζουν μεγάλα αφιερώματα στον ομογενή φωτογράφο.

Ιδιωτικός υπάλληλος το πρωί, καλλιτέχνης τις ελεύθερες ώρες του και αυτοδίδακτος, ο Βασίλης Γκέκας ασχολείται πολλά χρόνια με την φωτογραφία και πιστεύει ότι «είναι γεννημένος καλλιτέχνης».
Μαζί με τη γυναίκα του, Νικολέτα, άρχισαν να κάνουν φωτογραφικά πορτρέτα της κορούλας τους Αθηνάς, όταν αυτή ήταν 2,5 ετών.

Φίλοι τους φωτογράφοι και καλλιτέχνες που είδαν τα πορτραίτα αυτά είπαν ότι «ήταν εκπληκτικά» και παρότρυναν τον Βασίλη Γκέκα να λάβει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό.

Συμμετείχε, πήρε το πρώτο βραβείο και ακολούθησε πρωτοφανής δημοσιότητα. Από το CBS της Νέας Υόρκης έως το CNN της …Τουρκίας και από την Αυστραλία ως την Ολλανδία ο Βασίλης Γκέκας δεν σταματά να δίνει συνεντεύξεις ενώ οι φωτογραφίες της πεντάχρονης, πλέον, Αθηνάς είναι …παντού!

Όπως λέει ο ίδιος εμπνεύστηκε από την ζωγραφική και κυρίως την ολλανδική σχολή γιατί τον συγκινούν το φως, τα χρώματα, οι εκφράσεις.

Και πιο πολύ από όλα χάρηκε που η δουλειά του προβλήθηκε και από ελλαδικά μέσα ενημέρωσης αλλά και ένα ολοσέλιδο δημοσίευμα στην ολλανδική εφημερίδα “Algemeen Dagblad”.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κορούλα του «εξαιρετικό μοντέλο» και λέει: «Είναι η μούσα μου. Η Αθηνά τρελαίνεται να αλλάζει κοστούμια. Της φαίνεται σαν παιχνίδι όλο αυτό».

Μετά την τεράστια δημοσιότητα και την παγκόσμια αίσθηση που έκαναν οι φωτογραφίες του ομογενή καλλιτέχνη ήρθαν και οι παραγγελίες από όλο τον κόσμο για πορτρέτα.

Ο Βασίλης Γκέκας δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του, την πεντάχρονη κορούλα του Αθηνά, που πάει στο ελληνικό σχολείο και ο ίδιος θέλει σε λίγους μήνες να πάει στην Ελλάδα και να φωτογραφίσει τα χωριά των γονέων του που κατάγονται από το νομό Ιωαννίνων της Ηπείρου.

Φωτογραφίες του Βασίλη Γκέκα μπορείτε να δείτε στο www.billgekas.com.

greekreporter.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook