Δεν είναι για άτομα που πάσχουν από κλειστοφοβία. Ούτε απευθύνεται σε ανθρώπους που φοβούνται να μείνουν μόνοι. Συγκεκριμένα, το πλάνο του Νικ Χάνκοκ είναι κάτι που θα υλοποιούσαν ελάχιστοι. Ίσως μόνο αυτός. Γιατί σκοπεύει να κλειστεί σε ένα… κουτί, στην κορυφή ενός βράχου, για 60 ημέρες!

Ο 38χρονος Βρετανός έχει αγαθό σκοπό. Θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ίδρυμα που στηρίζει στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί. Βρήκε όμως έναν ομολογουμένως περίεργο τρόπο για να τους στηρίξει. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μία δεξαμενή νερού και θα πάει σε ένα απομακρυσμένο νησάκι στο βόρειο Ατλαντικό, όπου θα μείνει για δύο μήνες.

\"\"

Οι λεπτομέρειες αποκαλύπτουν τον τολμηρό χαρακτήρα της αποστολής του: θα μείνει σε μία μήκους 2,5 μέτρων δεξαμενή νερού, την οποία έχει μετατρέψει για αυτό το σκοπό, στην κορυφή του νησιού Ρόκαλ, ουσιαστικά ενός βράχου 30 μ. που ορθώνεται σε ύψος έξι μέτρων από τη θάλασσα. Βρίσκεται μάλιστα στο σημείο όπου έχουν καταγραφεί τα ψηλότερα κύματα στον Ατλαντικό, τα οποία φτάνουν τα 28 μέτρα!

\"\"

Με όλα αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς πως μόλις τέσσερις άνθρωποι έχουν διανυκτερεύσει πάνω στο Ρόκαλ, ενώ συνολικά 100 έχουν πατήσει το πόδι τους σε αυτό. «Έχω ήδη αρχίσει να βάζω τις προμήθειές μου στη δεξαμενή. Είμαι έτοιμος για αυτή την εκπληκτική εμπειρία!», είπε ο Χάνκοκ που μετρά αντίστροφα για το ταξίδι του στο νησάκι το οποίο έχουν διεκδικήσει πολλές χώρες – θεωρείται πως γύρω του υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου – ενώ προς το παρόν το θέμα εξετάζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook