\’\’Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια των ελληνικών νοικοκυριών που έχουν πρόβλημα υπερδανεισμού\’\’ σχολίασε μιλώντας στο flashnews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Ν. Τζανάκης, λίγες ώρες μετά το πρώτο μούδιασμα που προκάλεσε το δημοσίευμα του Αθηναϊκού τύπου για το θέμα.

Σύμφωνα με το τελευταίο, από την 1/1 του 2014 θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων δανειοληπτών που δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια λόγω της έκρηξης των \’\’κόκκινων\’\’ δανείων ισχύει αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τα τράπεζες που δε ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο αυτό τότε θα βγουν στο σφυρί 110 χιλιάδες ακίνητα!

\’\’Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Λόγω της αναστολής των πλειστηριασμών πολύ είναι εκείνοι που ενδεχομένως να μπορούν αλλά δεν πληρώνουν δάνεια, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην εισπράττουν\’\’ λέει στο flashnews.gr ο πρόεδρος Ιδιοκτητών ακινήτων και δικηγόρος Κώστας Αράπογλου.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευα – το οποίο διέψευσε το αρμόδιο υπουργείο – θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους, ακολουθώντας το μοντέλο της Ισπανίας. Υπάρχουν σκέψεις, οι επικείμενες αλλαγές να μην ακουμπήσουν νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των 15000 ευρώ ετησίως, ανέργους ή πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Μανόλης Αλεξάκης / flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook