Πρώτη ενημέρωση 13.15

Στη σύλληψη 3 μελών του διοικητικού συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Χανίων, προχώρησαν λίγο μετά τις 15.00 οι αστυνομικές αρχές.

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση που έκανε το σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος στις Μουρνιές, καθώς οι κτηνοτρόφοι είχαν προχωρήσει το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό του σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη Χανιωτών κτηνοτρόφων που έγινε μέσα σε 4 ημέρες μετά από μήνυση του σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Κατά τη σύλληψη δεν υπήρξε ένταση. Στο αστυνομικό μέγαρο έχουν πάει όλοι οι κτηνοτρόφοι συμπαραστεκόμενοι στους συλληφθέντες.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, διαμαρτύρονται για τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες θα πωλήσει αμνοερίφια η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, η τιμή πώλησης στα 5,5 ευρώ είναι πολύ χαμηλή.

Για τους Χανιώτες κτηνοτρόφους που διαθέτουν κρέας πρώτης ποιότητας, τόσο χαμηλή τιμή θέτει θέμα επιβίωσης, καθώς τηρούν υψηλά κριτήρια ποιότητας.

Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων τηρώντας κοινή στάση με την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων της χώρας έχουν θέση ως \”κόκκινη γραμμή\” την τιμή των 6 ευρώ στον παραγωγό.

Σε βάρος των συλληφθέντων θα σχηματιστεί δικογραφεία η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα για να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook