'' Η περαιτέρω διεύρυνση και σύσφιξη των πολιτισμικών σχέσεων μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Ινστιτούτου Γκαίτε μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων μπορεί να αποτελέσει μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας ''.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων , Μανώλης Σκουλάκης κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης της Υποδιευθύντριας του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Ελλάδα κας Ulrike Drissner και της Διευθύντριας του Ινστιτούτου Γκαίτε στα Χανιά Αργυρώς Γανναδάκη στο Δήμο Χανίων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Χανίων , αρμόδιας σε θέματα Πολιτισμού κος Δημήτρης Λειψάκης ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκε ένα ευρύ πλαίσιο προτάσεων συνεργασίας .

Από την πλευρά της, η κα Drissner, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην πόλη μας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χανίων για το ενδιαφέρον του και τόνισε τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών .

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε ως ενθύμιο της επίσκεψης τους , το Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής και άλλες εκδόσεις του Δήμου Χανίων.