Ο ολλανδός χάκερ που συνελήφθη στην Ισπανία, ως ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κυβερνοεπίθεση στην ιστορία του διαδικτύου, διέθετε σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές \”επιχειρησιακό\” οχυρό και κλειστό φορτηγό με εξοπλισμό που μπορούσε να «επιτίθεται» σε οποιοδήποτε δίκτυο ανά τον κόσμο.

Ο ύποπτος ταξίδευε στην Ισπανία χρησιμοποιώντας το φορτηγό ως \”κινητή μονάδα κυβερνοεπιθέσεων με κεραίες και σκάνερ υποκλοπής συχνοτήτων\” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πράκτορες συνέλαβαν την περασμένη Πέμπτη τον Ολλανδός χάκερ 35 χιλιόμετρα βορείως της Βαρκελώνης με ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ολλανδικές αρχές.

O 35χρονος Ολλανδός, του οποίου έγιναν γνωστά μόνα τα αρχικά του Σ.Κ, κατηγορείται για την επίθεση εναντίον της Spamhaus, μιας εθελοντικής οργάνωσης με έδρα τη Γενεύη, η οποία δημοσιεύει λίστες με τους αποστολείς spam (αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων) προκειμένου τα ανεπιθύμητα μηνύματα που στέλνουν να φιλτράρονται από τις υπηρεσίες email, μηνύματα που αφορούν κυρίως διαφημίσεις για viagra και χάπια αδυνατίσματος.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την παγκόσμια επιβράδυνση του Internet.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι εκπρόσωπος της Cyberbunker, μιας ολλανδικής υπηρεσίας ανώνυμης φιλοξενίας διαδικτυακού περιεχομένου, η οποία έχει κατηγορηθεί από την ίδια τη Spamhaus για την επίθεση.

Λίγο πριν από την επίθεση, τον περασμένο Μάρτιο, η Spamhaus είχε περιλάβει τη Cyberbanker στη μαύρη λίστα της, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί ως παράδεισος για το κυβερνοέγκλημα και το spam.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται πηγή που δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος είναι ο Σβεν Όλαφ Κάμπουις, εκπρόσωπος της Cyberbunker, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του στο Facebook ως \”Υπουργό Τηλεπικοινωνιών και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Δημοκρατία της Cuberbunker\”.

Στο κυνήγι και την έρευνα που οδήγησαν στη σύλληψη του χάκερ, έλαβαν μέρος πράκτορες και αστυνομικοί από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.

Ο χάκερ αναμένεται να εκδοθεί από την Ισπανία στην Ολλανδία, όπου και θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook