Χρησιμοποιώντας μονό τα δόντια τους προσπαθούν να λύσουν τα χέρια τους που είναι δεμένα στο βάθος μιας πισίνας και στη συνέχεια να τοποθετήσουν στο πρόσωπό τους τη μάσκα και να κολυμπήσουν όσο πιο αθόρυβα γίνεται.

Είναι οι Navy SEALs, μια επίλεκτη ομάδα 2400 περίπου ατόμων που είναι εκπαιδευμένοι να τα βγάζουν πέρα στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Είναι οι σκληροί πολεμιστές του Αμερικανικού Ναυτικού, ξακουστοί σε όλο τον κόσμο για την σωματική αλλά και πνευματική τους ανθεκτικότητα. Έχουν εκπαιδευτεί για να φτάνουν στα όρια των αντοχών τους και έχουν μάθει να εκτελούν με ακρίβεια κάθε αποστολή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους αναθέτει.

Το SEAL σημαίνει Sea, Air, Land. H ελίτ αυτή ομάδα  περνά από εκπαίδευση που διαρκεί ένα χρόνο πριν να γίνουν επίσημα μέλη της.  Η τρίτη εβδομάδα της εκπαίδευσης είναι η χειρότερα.

Η περιβόητη \”Διαβολοβδομάδα\” τεστάρει τους νεοσύλλεκτους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, βάζοντάς τους επανειλημμένα να περνάνε δοκιμασίες όπως να κολυμπούν για μίλια ολόκληρα στη θάλασσα και να τρέχουν επάνω στην άμμο.

Εικόνες από την εκπαίδευσή τους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μοιάζουν βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ.

\"\"

 

Την 1 Μαΐου του 2011 οι \”επίλεκτοι\” πέταξαν με ελικόπτερα ως το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν και μέσα σε λίγη μόνο ώρα, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ.

Είναι οι Αμερικανοί James Bonds ανέφερε ο Greg Mathieson, που εδώ και έξι χρόνια φωτογραφίζει αυτή την επίλεκτη ομάδα.

Ο Mathieson συλλέγοντας όλο αυτό το υλικό και μιλώντας με πολλούς από αυτούς, έγραψε ένα βιβλίο με τα \”μυστικά\” τους.

\"\"

 

Στο βιβλίο υπάρχουν 931 φωτογραφίες ορισμένες εκ των οποίων είναι δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Το προλογίζει ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α George W Bush και έχει 403 σελίδες.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook