Τις ενστάσεις τους σχετικά με τον αποκλεισμό της περιοχής του Σκαλανίου από τις αρχαιολογικές ζώνες διατυπώνει σε δημόσια επιστολή του το Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο υποβάλλει ταυτόχρονα και συγκεκριμένες προτάσεις.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στόχος της δημόσιας διαμαρτυρίας είναι

1) Να καταγγείλουμε την άδικη και άνιση μεταχείριση που έχει το λκαλανί και οι κάτοικοι του από το Υπουργείο.

2) Να ρωτήσουμε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες αν στην ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με αρ. 34/25-8-2010 στις περιοχές που θα έμεναν ελεύθερες ήταν και ένα μεγάλο μέρος της περιοχής μας. Αν ήταν, θέλουμε το λόγο που την τελευταία στιγμή αδικηθήκαμε

3) Να ενημερώσουμε όλους τους Βουλευτές του νομού ? τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου και να τους ζητήσουμε την θέση τους για την αδικία που έγινε στην περιοχή μας , με έργα και. όχι με δηλώσεις.

4) Επιφυλασσόμαστε σαν Τοπική Κοινότητα Σκαλανίου αλλά κυρίως σαν κοινωνία να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε δηλαδή την απένταξη της περιοχής μας αφού ποτέ δεν έχει βρεθεί το παραμικρό αρχαιολογικό εύρημα στην περιοχή μας, η απόσταση από το παλατι της Κνωσού είναι, από τις μεγαλύτερες αλλά κυρίως καμιά οπτική επαφή δεν έχουμε με τον αρχαιολογικό χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook