Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το σαββατοκύριακο τον Παγκρήτιο Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας \”Άνοιξη 2013\”, όπου συμμετείχαν 42 σκάφη.

Για φωτογραφίες από τον αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ για τον αγώνα:

\”Γέμισε\” η θάλασσα των Χανίων το σαββατοκύριακο (27, 28/4) από τα πανάκια των σκαφών OPTIMIST που τα κυβερνούσαν παιδιά μέχρι 15 ετών και LASER τα οποία συμμετείχαν στον Παγκρήτιο Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας (Άνοιξη 2013) που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Χανίων.
Όμιλοι απ’ όλους τους Νομούς της Κρήτης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ν.Ο.Χ. έδωσαν ένα εντυπωσιακό παρών με 42 σκάφη.
Ένα σύνολο 80 ανθρώπων που περιλάμβανε αθλητές, προπονητές, συνοδούς και γονείς αθλητών που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους, συγκροτούσαν τις αθλητικές αποστολές.

Ο άνεμος και τις δύο ημέρες ήταν βόρειος και έπνεε ασθενής, με μέση ένταση 2 μποφόρ, που καθιστούσε δύσκολο τον αγώνα. Η διαδρομή ήταν σχήματος τραπεζίου, με πλευρές περίπου 700 μέτρα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες από τις οποίες προέκυψαν τα τελικά αποτελέσματα. Μετά το πέρας των ιστιοδρομιών της Κυριακής, διοργανώθηκε μπουφές για τους συμμετέχοντες και ακολούθησε η απονομή επάθλων.

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Χ. Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη καλωσόρισε τις αθλητικές αποστολές εκφράζοντας ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή. Συνεχάρη τους αθλητές για το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τον αγώνα και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην άρτια διοργάνωσή του.
Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης ιστιοπλοΐας και επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος στις διοργανώσεις διασυλλογικών αγώνων που απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αθλητών.

Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες για τη συμβολή στη διοργάνωση προς:

– Την εταιρία \”ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.\” για τη μεταφορά σκαφών Ρέθυμνο-Χανιά-Ρέθυμνο, προσφορά σάντουιτς για τους αγωνιζόμενους, συνεργειακή υποστήριξη σκαφών καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.

– Την \”ΕΤΑΝΑΠ\” για την προσφορά εμφιαλωμένων νερών.
– Τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων και ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα Τάσο Νικολάου για τη συμβολή του στον εξοπλισμό του σκάφους επιτροπής αγώνων.

– Στον Βασίλη και την Αριάδνη Κοζωνάκη για την εθελοντική, ουσιαστική στελέχωση της επιτροπής αγώνων.

– Τον Αλέξανδρο Μαρκαντωνάκη για την ουσιαστική στελέχωση της γραμματείας αγώνων με τη συνδρομή των μελών της επιτροπής ιστιοπλοΐας, κυρίας Έφης Πεδρικάκη και Αποστόλη Περβολαράκη.
– Την οικογένεια Μ. Κατσιφαράκη για την προσφορά του μπουφέ.
Τέλος, ο κ. Μανιουδάκης ευχήθηκε καλές επιτυχίες στους αθλητές και ανανέωσε το ραντεβού για τον επόμενο διασυλλογικό αγώνα.
Τα αποτελέσματα:

ΣΚΑΦΗ OPTIMIST (Συμμετείχαν 20 σκάφη)

– Γενική κατάταξη
1ος Νίκος Κοζωνάκης (Ι.Ο. Χανίων)
2ος Γιάννης Κουμπανάκης (Ι.Ο. Ηρακλείου)
3η Θάλεια Παπαδάκη (Ι.Ο. Ηρακλείου)

– Αγόρια

1ος Νίκος Κοζωνάκης (Ι.Ο. Χανίων)
2ος Γιάννης Κουμπανάκης (Ι.Ο. Ηρακλείου)
3ος Γιάννης Μονιάκης (Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης)

– Κορίτσια

1η Θάλεια Παπαδάκη (Ι.Ο. Ηρακλείου)
2η Ναταλία Νίλσεν (Ι.Ο. Χανίων)
3η Ζωή Βάγιου (Ι.Ο. Ηρακλείου)
– 11χρονα
1ος Νίκος Κοζωνάκης (Ι.Ο. Χανίων)
2ος Γιάννης Μονιάκης (Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης)
3η Ζωή Βάγιου (Ι.Ο. Ηρακλείου)

ΣΚΑΦΗ LASER 4.7 (Συμμετείχαν 11 σκάφη)

1ος Οδυσσέας Μάμαλης (Ι.Ο. Χανίων)
2η Δανάη Γαγάρα-Κοζωνάκη (Ι.Ο. Χανίων)
3η Λεώνη Σμυρλή (Ι.Ο. Ηρακλείου)
ΣΚΑΦΗ LASER RADIAL (Συμμετείχαν 6 σκάφη)
1ος Μπάμπης Λίβας (Ι.Ο. Χανίων)
2ος Γιώργος Δαμασκινάκης (Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης)
3ος Δημήτρης Μαθιουδάκης-Χαβάκης (Ι.Ο. Αγίου Νικολάου)
Να σημειωθεί τέλος πως βραβεύτηκε η μικρότερη αθλήτρια που συμμετείχε στους αγώνες, Βάσω Βλαχάκη, καθώς επίσης και ότι σε όλους τους παραπάνω διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα μετά μεταλλίου χρυσού, αργυρού ή χάλκινου.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ

Με… κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη του στο περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, ο Οδυσσέας Μάμαλης κατάφερε να κερδίσει και στον Διασυλλογικό αγώνα Τριγώνου που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων. 

Ο Μάμαλης ήταν ο νικητής στην κατηγορία LASER 4.7 επιβεβαιώνοντας έτσι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως σίγουρα η επιτυχία του να κερδίσει στο περιφερειακό δεν ήταν τυχαία. 

Για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, επεφύλασσαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες: 

– Ο Νίκος Κοζωνάκης ήταν 1ος στη γενική κατάταξη των OPTIMIST, καθώς και στις κατηγορίες των Αγοριών και των 11χρονων. 

– Ο Μπάμπης Λίβας ήταν επίσης 1ος στο αγώνισμα των LASER RADIAL. 

– Και ακόμα, η Δανάη Γαγάρα-Κοζωνάκη και η Ναταλία Νίλσεν ήρθαν στη 2η θέση των LASER 4.7 (11χρονα) και στα OPTIMIST (κορίτσια) αντίστοιχα. 

Οι επιτυχίες λοιπόν αυτές αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων παράγει σημαντικό έργο στην κατηγορία Τριγώνου, με τα παιδιά να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 

Συνολικά, στον Διασυλλογικό αγώνα που έφερε την ονομασία \”Άνοιξη 2013\” συμμετείχαν 42 σκάφη απ’ ολόκληρη την Κρήτη, με τη διαδρομή να ήταν σχήματος τραπεζίου, με πλευρές περίπου 700 μέτρα. Ο άνεμος και τις δύο ημέρες ήταν βόρειος και έπνεε ασθενής, με μέση ένταση 2 μποφόρ, που καθιστούσε δύσκολο τον αγώνα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook