Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 37χρονος Άρθουρ Φρίμαν, που στις 29 Σεπτεμβρίου του 2009 πέταξε την τετράχρονη κόρη του Ντάρσι από τη γέφυρα του Γουέστ Γκέιτ της Μελβούρνης.

O δικαστής Πολ Κόγλαν χαρακτήρισε το έγκλημα του Φρίμαν \”φρικιαστικό\” και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περάσει 32 χρόνια στη φυλακή πριν έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση.


\”Σκότωσες ένα αθώο παιδί. Το πέταξες στη θάλασσα από ύψος 80 μέτρων. Ο θάνατος του κοριτσιού, που ποιος ξέρει τι σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του τα τελευταία δευτερόλεπτα, ήταν ιδιαίτερα βάρβαρος\” είπε ο δικαστής.

\"\"

Υπενθυμίζεται ότι οι ένορκοι χρειάστηκαν πέντε ημέρες και ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων για να αποφανθούν για την τύχη του. Η αργοπορία των ενόρκων, πέντε ανδρών και επτά γυναικών, οφειλόταν στο γεγονός ότι ορισμένοι απ\’ αυτούς διατηρούσαν επιφυλάξεις για την ψυχική υγεία του κατηγορούμενου, κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιης πράξης του.

Μετά από την τελευταία μαραθώνια συνεδρίαση, οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι ο 37χρονος Φρίμαν ήταν ένοχος και προέβη στην απέλπιδα αυτή πράξη για να εκδικηθεί την εν διάσταση σύζυγό του, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε κερδίσει τη δίκη για την κηδεμονία των τριών ανήλικων παιδιών τους.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο φονιάς άρχισε να λέει ότι τον απειλούσε η οικογένεια της πρώην συζύγου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του φόνου είχε μέσα στο αυτοκίνητο και τα δυο ανήλικα αγόρια του.

Όταν πήρε τα παιδιά από την πρώην σύζυγό του της είπε να τα αποχαιρετήσει και την απείλησε ότι δεν θα τα ξαναδεί.

 

newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook