«Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να δοθεί η εναλλακτική δυνατότητα να μη δέχεται ένα κόμμα την κρατική χρηματοδότηση. Στις ευρωεκλογές, αν αυτό επιτραπεί, θα αρνηθούμε την κρατική χρηματοδότηση» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόεδρος της Συμμαχίας για τη Νέα Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος είπε μάλιστα ότι και οι βουλευτές θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να παραιτούνται από τη βουλευτική αποζημίωση.

«Για να κόψουμε το \”πόσο παίρνεις, βρε συ\”, που είναι πάρα πολύ υποτιμητικό και σε βάρος του βουλευτή, μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων και βουλευτών μπορεί να γίνει» είπε.

«Εγώ δεν θέλω να μου κάνει ένας δημοσιογράφος αυτή την ερώτηση, γιατί δεν θέλω να εξηγώ ότι τα χρήματα που παίρνω δεν είναι για να ζήσω, αλλά για τις δαπάνες. Αλλά επειδή όπως και να απαντήσεις δεν πείθεις, η πρότασή μας περιλαμβάνει και την αποζημίωση του βουλευτή» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Να μπορώ να την αρνούμαι, να μπορώ να έχω τα χρήματα από ιδιωτική χρηματοδότηση, την οποία να μου την παρέχει σωματείο του οποίου τα οικονομικά να ελέγχονται. Αυτή είναι η πρότασή μας, όπως είναι στην Αμερική. Ο Ομπάμα υπερηφανεύεται ότι δεν πήρε λεφτά από το κράτος, αυτό θέλουμε να το υπερηφανευόμαστε και εμείς» σημείωσε.

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook