Δήλωση Προέδρου ΟΕΒΕΝΗ κ. Χατζηδάκη για τη δημιουργία ειδικής φυλακής για οφειλέτες του δημοσίου:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το κράτος πρόκειται να δημιουργήσει ειδική φυλακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις προς αυτό οφειλές τους.  

Αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό θα γίνει, αν γίνει, για να προστατευθούμε από τον όποιο κίνδυνο μπορεί να κρύβει η «συμβίωση» μας με τους ποινικούς κρατούμενους, ευχαριστούμε θερμά για την υπέρ μας πρόνοια. 

Αναρωτιόμαστε όμως αν είναι στις προθέσεις και η δημιουργία ειδικής φυλακής (η οποία θα πρέπει να είναι και μεγάλης χωρητικότητας) για τους καταχραστές της δημόσιας περιουσίας. 

Επιθυμούμε δε, ενημέρωση για το αν αυτό συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα «ανάπτυξης» και « στήριξης» της επιχειρηματικότητας που κατά καιρούς εξαγγέλλονται. 

Μήπως τελικά η «στήριξη» των «ελεύθερων» επαγγελματιών περιοριστεί στη δημιουργία φυλακής «αποκλειστικής» χρήσης; 

Προτρέπουμε κάθε αρμόδιο να σκεφτεί και να λειτουργήσει πιο ψύχραιμα παίρνοντας γενναίες, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση, αποφάσεις.
Ας σταματήσουν πια οι συλλήψεις, οι κατασχέσεις και η διαπόμπευση.

Μέχρι εδώ η εξαθλίωση. Όχι άλλες αυτοκτονίες. Φτάνει το αίμα των συναδέλφων. Διαφορετικά φοβούμαστε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που η υπομονή, η ανοχή και ο θυμός θα γίνουν όχι μόνο οργή αλλά και ανυπακοή."