\”Εργαζόμενε, εργαζόμενη/άνεργε, άνεργη

Στα 1886, οι εργάτες στο Σικάγο άνοιξαν ένα δρόμο αγώνα ενωτικού, μαζικού και ηρωικού, που οδήγησε το εργατικό κίνημα σε νίκες και κατακτήσεις, σφράγισαν τον ανθρώπινο πολιτισμό και έδιωξαν το σκοτάδι της βαρβαρότητας.

Αυτές οι κατακτήσεις μέχρι σήμερα θεωρούνταν αυτονόητες. Από δω και μπρος δεν είναι, όπως δεν είναι και η Δημοκρατία.

Ξεκινάμε από το μηδέν, από το 1886, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σ’ όλη την Ευρώπη. Η επιστροφή της βαρβαρότητας σχεδιάζεται και εκτελείται από την τρόικα του ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Σαμαρά.

Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει μια πρωτοφανή καταστροφή με ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις στον «καιάδα», ληστρική φοροεπιδρομή, «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων, σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, ασθενείς χωρίς φάρμακα, παιδιά που πεινούν, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και 4ο (!) μνημόνιο, βάζοντας ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με τα νέα μέτρα: «χαράτσια», μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φοροεπιδρομή, εξαφάνιση των «απομειναριών» του εργατικού δικαίου και του κράτους πρόνοιας, με ρουσφετολογικές προσλήψεις και νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Το πρότυπο της ανάπτυξης γι’ αυτούς είναι η «Μανωλάδα» και η «Ιερισσός».

Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική που «βομβαρδίζει» και «ακρωτηριάζει» τις ζωές μας ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων. Η αντίσταση και η ανατροπή της κυβέρνησης από τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση.

Η Πρωτομαγιά του 2013 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.

Αγωνιζόμαστε

• για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους.

• για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων,

• για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα

• για τη Δημοκρατία και τον ανθρώπινο πολιτισμό, ενάντια στη βαρβαρότητα.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 10.30 πμ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook