Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση του Δημάρχου Γόρτυνας, Νικόλαου Σχοιναράκη για την υπογραφή της ένταξης του Μουσείου Μεσαράς στο ΕΣΠΑ, μια ενέργεια που εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και σηματοδοτεί την υλοποίηση ενός ονείρου για τους κατοίκους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

«Το Μουσείο Μεσαράς, μετά την σημερινή ένταξή του στο ΕΣΠΑ, παίρνει ουσιαστικά σάρκα και οστά. Η κατασκευή του Μουσείου θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να μάθουν και να διδαχθούν την ιστορία του τόπου.

Αναμφίβολα αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Γόρτυνας και της Μεσαράς και είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχει μια πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, αφού δεν θα χρειαστεί να εκπονηθούν επιπλέον συμπληρωματικές μελέτες.

Ευελπιστούμε το 2015 να παραδοθεί όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα και να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του σημαντικού έργου, που θα αποτελεί διαφήμιση για τον τόπο και πόλο έλξης για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς, που άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο έβαλαν το δικό τους λιθαράκι προκειμένου να φτάσουμε εδώ, ανάμεσά τους τον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου, τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Γερουλάνο, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μενδώνη, καθώς και την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου μας.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής ένταξης του Μουσείου Μεσαράς στο ΕΣΠΑ, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook