Συνελήφθησαν χθες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, δύο Έλληνες, ηλικίας 52 και 37 ετών, για παράβαση του Νόμου περί Ζωοκλοπής και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων και ειδικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ζωοκλοπής, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο, χθες (29.04.2013) το πρωί σε κρεοπωλείο, ιδιοκτησίας του 52χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι εντός ψυγείου του καταστήματος, υπήρχε ποσότητα σφαγίων αμνοεριφίων, αποτελούμενα από είκοσι (20) αρνιά, δεκαπέντε (15) ερίφια και τέσσερα (4) πρόβατα, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες κρεοσκοπικού ελέγχου, μελανού χρώματος με δυσανάγνωστες ενδείξεις, ενώ κατά τον έλεγχο νομιμότητας κτήσης και κατοχής σφαγίων, ο 52χρονος επέδειξε ως νομιμοποιητικό έγγραφο αγοράς αμνοεριφίων, δελτίο αποστολής (τιμολόγιο), το οποίο είχε εκδοθεί από 37χρονο, έμπορο κρεάτων σε περιοχή του Ηρακλείου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το εν λόγω τιμολόγιο ήταν πλαστό, ενώ είχε παραδοθεί στον 52χρονο από τον 37χρονο, προκειμένου να παραστήσει ως αληθινό το ψευδές γεγονός της νόμιμης κτήσης των ανωτέρω προϊόντων και της αντίστοιχης οικονομικής συναλλαγής. Ο 52χρονος εξεταζόμενος σχετικά δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τη νομιμότητα προέλευσης αυτών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε η εμπλοκή των δύο ανδρών στην κλοπή των αιγοπροβάτων, την 27/28.04.2013 τα ξημερώματα, από αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αβδού, του Δήμου Χερσονήσου, σε βάρος του 71χρονου ιδιοκτήτη αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook